Takläggare Stockholm

Din trygga partner för allt som rör tak

Tak över huvudet

Det finns många saker som behöver göras för att man skall hålla sitt hus helt och funktionellt. Det är långt ifrån alla som har koll på husets tak och många gånger kommer man inte på att man bör anlita hantverkare förrän det redan hunnit bli viss skada. Det kan handla om allt ifrån att takpannor gått sönder till att det kort och gott sipprar in vatten och blir mögel i takstolar och på vind. man kan för det mesta hitta takläggare i Stockholm som kan rycka in snabbt när det behövs. Dock är det inte så överallt.

När man har villa går det aldrig att helt luta sig tillbaka och räkna med att allting är som det skall. Faktum är att det alltid finns någonting som kan göras eller förbättras. Om man har ett hus som har några år på nacken, kan det finnas goda anledningar att se över dränering, tak och isolering.

Det är i allmänhet bättre att hitta problemen i tid istället för att vänta på att någonting skall gå riktigt fel. När det kommer till frågan om tak är det bra om man dessutom planerar in takläggningen vid rätt tid på året. När det är minusgrader och en halv meter snö, kan det vara svårt att få ordning på ett tak och då vintern i Sverige är ganska lång, kan det bli tal om provisoriska lösningar som behöver hålla i månader. Detta är inte någonting som rekommenderas.

läggning av tegeltakpannor

Anlita proffs för taket

När man skall ta kontakt med en takläggare i Stockholm, är det bra om man hittar någon som kommer med goda referenser. Att se på tidigare uppdrag är någonting som kan ge en bild av hur kompetent företaget i fråga kan tänkas vara. Vi kan på begäran visa upp en lång lista på referensarbeten med mycket nöjda kunder som alla lovordar vår effektivitet i samband med vår höga och konsekventa kvalitet.

Om man vill lägga om taket på sin villa, är det bra om man också kan se över takstolar och isolering. Många gånger är det enkelt att göra allting samtidigt i och med att man ändå är i farten och har proffs i huset.

Välj ett material som passar din fastighet

Vi har vana av arbete med de flesta material som finns. Tre exempel på material som vi är vurmar lite extra för är dock följande: plåttak, stålplåttak och betong/tegeltak. Dessa olika material har olika egenskaper som alla har sina för- och nackdelar.

Tegelpannor är ett klassiskt vackert takmaterial som står pall för vind och väta, men det är också tungt och kräver en stabil grund att läggas på. Stålplåttaken håller längre än de flesta tak på marknaden och är lätta att anpassa efter de flesta typer av byggnader, men kan vara varma på sommaren när solen ligger på.

Hör av dig till oss med dina funderingar kring takmaterial så hjälper vi dig hitta ett material som passar dig och ditt hus perfekt.

Dags för nytt tak?

Tak är den första försvarslinjen mot väder och vind. Det påverkar naturligtvis även fastighetens utseende och värde. Att lägga nytt tak eller att renovera ett befintligt är en stor kostnad - därför är det viktigt att tänka till lite extra när man väljer takläggare. Väljer du en erfaren takläggare i Stockholm som oss så har du garantier för att jobbet blir riktigt gjort. Det finns också ett stort urval av material och tillverkare att välja mellan när man ska lägga nytt tak, som betong/tegelpannor, plåt eller stålplåt. Vi har erfarenhet av samtliga material och kan även hjälpa dig med alla andra takdetaljer, inklusive stuprör och hängrännor.

Hör av dig redan idag så tar vi fram en kostnadsfri offert på ditt takprojekt!

 

Vi har lång erfarenhet av alla typer av takarbeten